Hårborttagningskräm


Se vår jämförelse av olika hår borttagningsprodukter>>

För dig som vill ta bort oönskad hårväxt finns det så många metoder att välja mellan att det kan vara aningen förvirrande. Tyvärr kan många av de tillgängliga behandlingarna göra ont , vara besvärliga att utföra samt effekten vara i allt för kort tid. Om du letar efter ett sätt att ta bort oönskad hårväxt som inte gör ont samt är lätt att använda, då är hårborttagningskrämer ett alternativ värt att pröva.

Resultat
Resultaten håller längre än om du rakar bort håret, det dröjer längre innan håret kommer tillbaka. Huden blir len och hårfri samt att du slipper den typiska stickiga och stubbiga känslan som ofta följer efter rakning. Hårborttagningskrämer bort håren längre ner än rakning. Med krämer kan man även undvika irritation som kan uppträda på huden i samband med rakning. Ett tips på en kräm och spraykombination som ger riktigt bra resultat är Skin doctors ultra hair. Ett annat alternativ det läkemedelsklassade Vaniqa(receptbelagt), läkemedlet har en kliniskt bevisad effekt för att avlägsna oönskad hårväxt i ansiktet hos kvinnor.

Återväxten av håret blir mjukare eftersom håret inte skärs av utan löses upp. Många hårborttagningskrämer innehåller även ämnen som tar bort döda hudceller och återfuktar efter användning för en len och mjuk hy.

Hur fungerar det?
Krämer för hårborttagning innehåller ett aktiva ingredienser som bryter ner och löser upp keratin. Hårstråna är till största delen uppbyggda keratin, när krämen kommer i kontakt med hårstrån löser den upp håren. Hårborttagningskrämer är effektiva och ger ett lent resultat.

Krämer är bland de mest lättanvända metoderna för hårborttagning. Applicera krämen där håret ska avlägsnas och låt den verka tiden som anges på produkten. Verkningstiden varierar men det rör sig sällan om någon längre stund, vanligtvis är runt 10 minuter eller mindre. Efter krämen har fått verka och lösa upp håren tar man bort resterna genom att skrapa bort dem med en spatel, torkar bort med en svamp eller sköljer bort resterna.

Nackdelar
Krämerna innehåller kemikalier som kan vara påfrestande för huden eller som man kan vara överkänslig mot. I oturliga fall kan krämen utlösa allergiska reaktioner. Andra nackdelar är att hårborttagningskrämer kan vara kladdiga och ha en stark lukt.

För att försäkra sig om att krämen inte ger upphov till allergiska reaktioner eller överkänslighet bör man pröva krämen innan man använder den på ett större område. Ett bra sett att testa är att stryka på krämen på ett litet område på huden för att veta hur bra man tål krämen. Det är särskilt viktigt att testa först om man ska använda krämen i ansiktet.